Hocalı Katliamı: Ermeni Terörü (Xocalı soyqırımı)

Ermeni kuvvetleri 26 Şubat'ta Hocalı kasabasında 613 kişiyi katletti. Katledilenlerin 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'inden fazlası yaşlıydı. Katliamın ardından cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış olduğu ve öldürülen insanların gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocuklarında bu vahşete maruz kaldığı belirlendi.
HOCALI KATLİAM NEDİR?
Hocalı Katliamı (Azerice: Xocalı soyqırımı), Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.
KATLİAM NEREDE GERÇEKLEŞTİ?
Hocalı Katliamı yada Hocalı soykırımı, Karabağ Savaşı esnasında 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti toprakları Karabağ bölgesinde Hocalı kasabasında yaşanmıştır.
İNSANLIK DIŞI İNFAZ
Ermenistan askeri güçleri kadın, çocuk erkek ayırt etmeden topladığı sivilleri vahşi şekilde infaz etmiştir. Sivilleri infaz ederken Ermeni askerlerin tercih ettiği yöntemler anlatılamayacak kadar insanlık dışıdır.
İnsan Hakları Savunma Merkezine göre katliam; Ermenistan’ın 366.Motorize Piyade Alayı tarafından gerçekleştirilmiştir. Soykırım amaçlı yapılan bu katliamda birçok insan da sakat bırakılmıştır.
613 AZERİ TÜRK’Ü İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLDÜ
Öyle ki; yapılan işkencenin sınırı yoktur. Ermeni askerler sivil Azeri Türkleri’ne büyük işkenceler yapmıştır. 83 çocuk 106 bayan ve toplamda 613 kişi olduğu öne sürülen Azeri Türk’ü işkence ile öldürülmüştür.